DIEPGAAND INZICHT IN JEZELF

Aan het einde van de vorige eeuw is er een model ontwikkeld dat de relatie legt tussen onbewuste drijfveren, jouw natuurlijke talenten, en de competenties die daarbij aansluiten. De kwaliteiten die je in de loop der jaren ontwikkeld hebt uiten zich in je gedrag. Anderen zijn vaak in staat om jouw talenten te herkennen waardoor je gevraagd wordt voor een bepaalde rol of functie. 

Voor onszelf is dat niet altijd vanzelfsprekend. De me4all® Talentscan laat jou zien wat jouw natuurlijke kwaliteiten zijn en hoe deze aansluiten bij je talenten. De me4all® Talentscan geeft je daardoor inzicht en handvatten om je talenten bewust te ontwikkelen.

Talent is gekoppeld aan je onbewuste drijfveren. Het is die energie in jou, die jou drijft om dat te doen waarvoor je in de wieg bent gelegd. Kennelijk is het leven zo opgebouwd dat we vroeg of laat allemaal onze eigen talenten ontdekken en beleven. Als wij vanuit onze talenten werken doen we niet alleen onszelf een plezier, maar ook de mensen met wie we samenwerken. 

Onbewust

Drijfveren zijn onbewust. Het onbewuste communiceert met beelden. Dat is ook de reden waarom de talentscan begint met beelden. De vraagstelling is zo, dat je 4 beelden kiest in je voorkeur en 4 beelden niet kiest. Met andere woorden, je kunt het niet goed of fout doen, perfectie bestaat niet.

Bewust

Het tweede deel is cognitief: in welke 10 competentie-omschrijvingen herken je, op dit moment, jezelf het beste? De combinatie tussen onbewuste en bewuste keuzes is uniek en laat zien wanneer je vanuit je natuurlijke kracht werkt en wanneer je vanuit je fragiele kracht handelt.

De me4all® Talentscan kun je online doen en duurt ongeveer 15 minuten. Daardoor lijkt het simpel. Dat eenvoud gepaard gaat met diepgang blijkt uit het 16 pagina’s tellend rapport waarin je op een andere manier naar jezelf kunt kijken. Zowel voor jezelf als voor de mensen die je het meest na staan is de inhoud heel herkenbaar. Het zorgt ervoor dat je grip krijgt op wat je misschien wel voelt maar nog niet eerder kon benoemen. 

In een persoonlijk terugkoppelgesprek krijg je inzicht in je talenten, gedrag, valkuilen, ontwikkelmogelijkheden en vitaliteit. Heb je een leidinggevende rol? Dan vertellen we je ook iets over hoe je als leidinggevende overkomt op anderen. Zowel vanuit je natuurlijke kracht en als wanneer je zelf druk ervaart. 

Het me4all® model is dynamisch. Het laat zien wat je al kan en ook wat de volgende stap is in de persoonlijke ontwikkeling. Zonder kleuren, petten of etiketten. Volledig herkenbaar omdat het gaat over jou! Daarom is het ook effectief in studiekeuzes, loopbaanontwikkeling, inclusie vraagstukken en in welke rol en organisatie iemand zich thuis voelt. 

Het model onderscheidt zich van andere Jung-based instrumenten doordat het je ook laat zien wat je valkuilen zijn en hoe je deze vroegtijdig kunt herkennen. Je leert jezelf nog beter kennen waardoor je jezelf, ook onder stress, in balans kunt houden. De me4all® Talentscan vertelt je wat je natuurlijke kwaliteiten zijn. Op die manier draagt het bij aan zelfinzicht en

Webshop

 

 

 

Nieuws

Abonneer je op Gail's nieuwsbrief
Klik hier voor Gail's blog!