Profiling & assesment

Wij ondersteunen organisaties om een prefered employer te zijn in hun war4talent. Duurzaam werkgeverschap gebaseerd op win-win-win. Alle acties om de juiste persoon op de juiste plek te krijgen zijn gericht op een positieve positionering van de organisatie in de samenleving. Hoe wil je als organisatie bekend staan en beoordeeld worden? Een evenwichtige organisatie is inclusief. Inclusief ten aanzien van generaties en cultuur. Een organisatie die verder kijkt dan diploma of cv. Een organisatie die op zoek is naar talent dat aanvullend is op wat er al is. Dat vergt een andere manier van werving & selectie. Wij noemen dit profiling.

Profielschets

Op basis van de functie- of rolomschrijving, huidige teamsamenstelling en specifieke wensen zoals beschreven in een gangbare vacaturetekst wordt een profiel gemaakt van de gewenste nieuwe medewerker. Dit profiel is gebaseerd op het me4all® model. De daadwerkelijke vacature tekst weerspiegelt de blauwdruk. Is er een voorkeur voor een bepaalde generatie? Kies je platform bewust. Generatie X, Y en Z hebben zo hun persoonlijke voorkeuren. 

Prefered employer in 4 stappen

1. Profiling – wie versterkt ons team en organisatie?
Een profiel van de gewenste kandidaat helpt je om te vinden wie je zoekt, via de juiste platforms met een gerichte boodschap die het gewenste profiel aanspreekt. Dit leidt tot kwalitatief goede kandidaten die nauw aansluiten bij wat je zoekt.

2. Inclusie – voorkom subjectiviteit in de eerste selectie
Mensen die op elkaar lijken vinden elkaar leuk. Dit speelt een rol in de brievenselectie en de eerste beoordeling. Een optimale samenwerking ontstaat wanneer mensen complementair zijn aan elkaar. Dat betekent dat zij juist niet op elkaar lijken. Ooit op zoek gegaan naar de persoon die je niet leuk vindt maar wel nodig hebt? Het selectieteam vormt een reflectie van de gewenste kandidaat. Met de me4all® talentscan omzeil je persoonlijke voorkeuren en communiceer je over feiten.

3. Assessment – wie past het best in ons team, bij onze cultuur en is complementair?
Het gewenste profiel is ‘geschreven’ vanuit het me4all® model en daarmee meetbaar met de Talentscan. Dit bespaart tijd in het selectieproces en geeft je de mogelijkheid om diepgaande vragen te stellen in het gesprek. De duurzame werkgever vraagt niet alleen iets van potentiele kandidaten maar geeft ook iets terug, in de vorm van een persoonlijk me4all® talentrapport.

4. On-boarding – de gewenste kandidaat is aan boord. 
Onderdeel van het on-boarding programma is de terugkoppeling van de me4all® Talentscan. Dit kan gekoppeld worden aan persoonlijke ontwikkeldoelstellingen zodat je talent direct kunt binden en verbinden met de organisatie. 

Nieuws

Abonneer je op Gail's nieuwsbrief
Klik hier voor Gail's blog!