IS WERK JE HOBBY?

Hoe zit het met jouw innerlijke batterij? Hoeveel % vermogen heb je nog tot je beschikking? Of voelt het alsof je nodig aan een power pack moet om jezelf op te laden. Neig je naar burn-out of ben je gewoon bore-out. Weet je wat je kunt doen om je innerlijke batterij op te laden? Of lijk je meer op een oud-mobieltje dat nooit meer op te laden lijkt te zijn?

Misschien ben je je er niet bewust van maar het zou zomaar eens kunnen dat je ongemerkt altijd aan staat. Je bent nog net niet geboren met een smart phone in je hand, maar een leven zonder is ondenkbaar. Alles doe je ermee. Anytime, anywhere, any device. Je staat altijd aan. En met een continue aanbod aan informatie, stel je jezelf bloot aan een continue stroom aan prikkels. In de vorm van informatie maar ook van de wifi en het apparaat zelf. Spanning dat een effect heeft op je slaap-waak ritme waardoor je jezelf uiteindelijk ontregelt. Zonder dat je het beseft.

Hebben zich misschien een aantal ingrijpende gebeurtenissen tegelijkertijd voorgedaan waardoor je de balans bent verloren? Denk aan geboorte, huwelijk, samenwonen, scheiding, ernstige ziekte, rouw, verhuizing of een andere baan. Deze gebeurtenissen tasten je basiszekerheid aan en doorbreken bestaande routines en patronen. Er moet een nieuwe ’normale’ situatie ontstaan. Dat vergt inspanning en dus extra energie.

Eigenlijk voelt ont-spanning raar. Ontspanning is scrollen op Insta, facebook of het nieuws. Memes lezen en delen. Maar je lichaam ont-spant op een andere manier. Weet je dat zelfs fanatiek gezond doen tot stress kan leiden? Heb je het gevoel dat je moe wordt van jezelf? Heb je geen grip meer op de gedachten in je hoofd? Is je slaap-waak ritme chronisch verstoord? Doe de vitaliteitscan en bepaal je score op de 7 indicatoren voor burn-out.

De vitaliteitscan geeft niet alleen informatie over hoe je omgaat met druk maar geeft ook inzicht in hoe je druk op afstand kan houden door weer verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid. Alles begint bij inzicht. Inzicht in waar je goed in bent, wat er werkelijk bij je past en hoe je jezelf staande houdt onder stress. Maar ook naar (weer) leren luisteren naar de signalen van je lichaam en hoe je dit op een effectieve manier communiceert in je omgeving. Immers relaties en loyaliteit zijn vaak belangrijke factoren in het bewaren van innerlijke balans.

Het goede nieuws is, je kan er iets aan doen. Zelf! Soms ondersteund door de werkgever. Die heeft er immers ook belang bij dat je zo snel mogelijk je werk met plezier kunt hervatten. De weg omvat 4 stappen die allemaal gaan om inzicht in de factoren die bijdragen aan energie: (werk)omgeving, sociale kaart (relaties), leefstijl en doen wat erbij je past. Immers als je hobby je werk is, hoef je nooit meer te werken.

Stap 1: Weten wie je bent en wat je energie lek is.
Stap 2: Zelf (weer) keuzes te kunnen maken in plaats van het gevoel hebben dat je geleefd wordt. Ons unieke Energy4Life programma helpt je hierbij.E-Book-Focus_op_Balans.pdf
Stap 3: Pas je leefstijl aan
Stap 4: Weet wat erbij je past en waar je tot je recht komt

Meer weten? Neem contact met ons op.

Vallen en Opstaan

Tien jaar geleden was ik getrouwd, moeder van vier opgroeiende kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. Daarnaast had ik een eigen bedrijf. Tot mijn leven door echtscheiding een totaal andere wending kreeg. Toen na een nacht doorpraten het besluit genomen was en ik na amper een uur slaap op stond om ontbijt te maken voor de kinderen, ik letterlijk van de trap viel. Volledig mijn balans kwijt. Ik kon niet meer op mijn voeten staan want ik voelde ze niet eens. De grond was letterlijk onder mij weggevaagd. Dat gevoel in mijn lijf zal ik niet snel vergeten. Verscheurd zijn.
En toen begon de tweede helft van mijn leven. Training geven kon ik op dat moment niet. Ik had niets te geven en voelde me te kwetsbaar. Maar ik moest wel werken. In 1 op 1 situaties zoals in coaching, voelde ik me veilig. Zo ontstond de praktijk – Focus op Balans – met als missie, mensen helpen met lichamelijke, emotionele en psychische klachten. Tegelijkertijd bood het mij de juiste omgeving om mijn balans te herpakken.

Nieuws

Abonneer je op Gail's nieuwsbrief
Klik hier voor Gail's blog!